Coaching met FloorPlay

Maak je je  zorgen omdat je kind nog niet praat? Maakt je kind geen goed contact met jou of met anderen? Of heb je het gevoel dat er ‘iets niet klopt’? Bij Praat en Gebaar krijg je aan de hand van de FloorPlay-methode inzicht in de manier van communiceren van je kind en leer je hoe je de communicatie kunt stimuleren. 

De coaching vindt bij jou thuis plaats en wordt gedaan met behulp van een video-opname van je kind, vragenlijsten en een gesprek met de ouders. Er wordt een plan op maat gemaakt voor je kind, op basis waarvan de coaching plaatsvindt. Tijdens een aantal sessies wordt het spel van je kind met éen van de ouders begeleid en leer je hoe je je  kind verder kunt helpen in zijn/haar communicatieve ontwikkeling. Het eind van de coaching bestaat uit een gesprek over de nieuwe inzichten en de veranderingen, die je als handvatten kunt gebruiken.

Over FloorPlay
FloorPlay coaching is gebaseerd op de therapie Floortime van S.Greenspan en het Play-project van R.Solomon. Het volgt het ontwikkelingsmodel van Greenspan, en richt zich op individuele, sensorisch-motorische en relationele aspecten van de ontwikkeling van het kind. Floorplay kan met kinderen van alle leeftijden worden gedaan. Deze coaching kan, indien gewenst, ook met andere verzorgers van je kind worden gedaan, bijvoorbeeld bij de kinderopvang. Je leest hier meer over Floorplay.

Met mijn jarenlange ervaring in de logopedie met heel jonge kinderen, mijn kennis over de sensorische (zintuigelijke) informatieverwerking en mijn training in FloorPlay en het coachen van ouders hiermee, help ik je graag om inzicht te krijgen in de communicatie van je kind.” Monique Emondts, Praat en Gebaar.

Meer informatie over oudercoaching vind je hier, maar neem bij vragen gerust contact met mij op. De kosten van een intake zijn €25, als je besluit het  hele begeleidingstraject te volgen, is de intake gratis. Voor collega-logopedisten is het mogelijk een consult af te spreken.